Има нарушена цялост на корпуса под водолинията (проникване на вода). Беше

...
Има нарушена цялост на корпуса под водолинията (проникване на вода). Беше
Коментари Харесай

След сблъсък между ферибот на Русия и кораб на Палау - руският С...

" Има нарушена целокупност на корпуса под водолинията (проникване на вода). Беше направена оценка на кораба и неговото положение и беше решено, че корабът може да бъде признат във Варна. Разтоварен е остатъкът от товара - празни цистерни, и ще бъде признат на ремонт ", добави Енчев.

 

Фериботът " Славянин ", плаващ под флага на Русия, се сблъска с плаващия под флага на Палау транспортен съд за генерални товари NEW RAOUF източно от с. Тюленово, Шабла. 

 

Изпълнителна организация Морска администрация (ИАМА) ще проверява случая, за който до момента се знае, че е станал към 3 ч. през нощта.

" Няма потърпевши от екипажа и заплаха за околната среда. " И сега има човек на кораба, който го посреща и оглежда. Тепърва ще се обясняват събитията. Гарантирам, че заплаха за околната среда няма ", уточни капитан Валентин Енчев - шеф на Морската администрация.

Стана ясно, че другият транспортен съд за генерални товари под флага на Палау е избягал от произшествието. 

 

Корабът " Славянин " постоянно посещава пристанище Варна, като доставя с газ и други товари, напомни капитан Енчев. Другият транспортен съд, който е плавал под флага на Палау, изчезва по време на случая, и с това е нарушил интернационалните конвенции. Той сега пътува към Босфора. " Турските управляващи са известени, те ще му извършат ревизия ", посочи Енчев. 

 

Националният ръб за следствие ще стартира разбор на случая. В следствието ще се включи и Морска администрация. Първата версия, по която се работи, е неспазване на разпоредбите за разминаване, заяви капитан Енчев. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР